pondělí 14. února 2011

Prosím o pomoc a radu...




 
V naší školce mají děti krásné loutky. Včera jsme se daly do řeči s paní ředitelkou a ona mě požádala, zda bych neušila nové šatičky, či nezkusila vyprat ty původní.Já je včera hned princezničce zamočila, jelenem vymydlila a vyprala, jenže... zůstaly tam fleky nejspíš od laku, kterým nějaký břídil natíral princezně nožky! :(( Prosím, nemáte některá tip či dobrou radu, jak tyto skrvny odstranit! Šaty jsou nádherné a je škoda je přešívat!Jsou staré 16 let, ale stále krásné!!Chtěla bych je zachovat. Jeden rukáv je zapraný, čím se dá bílá opět vybílit?? Děkuji předem za všechny postřehy a rady.

3 komentáře:

  1. Alenko,jestli je to opravdu lak, ja bych zkusila nejake redidlo. Latka vypada hodne umele, tak by to snad nemelo vadit. Hodne stesti,pa, Monika

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko,vím, že lak na nehty se dá odstranit odklakovačema savým papírem. Jen se bojím, že kdybys použila ředidlo tak Ti látka v tom místě vybledne. Pokud máš doma lihobenzím Anničce na pupík zkus to tím jenmně potřít a hned vyprat, nebo ještě před lihobenzínem skvrnu promastit třeba jedlým olejem. Nemám to vyzkoušeno.

    OdpovědětVymazat
  3. Ajko mrkni sem
    http://www.mineralfit.cz/pro-zeny-clanek/cisteni-prani-a-odstranovani-skvrn-navody-a-recept-10/
    třeba něco najdeš

    OdpovědětVymazat

Slovíčka od srdíčka