čtvrtek 10. února 2011

Poklady našich maminek



 
 
Moje maminka dlouhá léta šila. Já chodila v úžasných šatech, v noci spinkala v teplém pyžámku, v zimě mě zahřívala teplá bunda či kabátek. To vše moje maminka šila, v době kdy jsem byla malá, nebylo oblečení  k mání a když, tak za velký peníz! A tak mě maminka oblékala do nádherných oblečení ušitých z látek, které donesl občas děda ze šachty, ano, například bundu jsem měla úžasnou s flanelu a šusťáku,co fasoval. Vzpomínám si, že látky maminka sháněla pod rukou často.
A tyto poklady, ty jsem u ní objevila tuto neděli. Byla jsem jako malá, prohrabovala jsem se ve starých krabicích a jen se ptala jako malá holčička: Maminko a to můžu, to můžu, to je krásné, můžu :)))) A jsem moc ráda, že tyhle věcičky mám, mám ještě dvě krásné krajky, co mi maminka všívala do šatů, jen ty jsem prala a suší se na sluníčku, byly už zažloutlé. Jsem ráda, že jsem se pomamila :))) a tyhle věcičky ještě zúžitkuji... Někdy příště musím projít mamince její šílené zásoby látek :))) Ta bude mít radost :))))

6 komentářů:

  1. Ahoj Ajko, když jsem byla malá, babička měla velkou plechovou krabici od sušenek plnou nejrůznějších knoflíků a já se v nich hrozně ráda přehrabovala a prohlížela si je. Díky Tvým fotkám jsem si na to vzpomněla:o)))
    Přeji krásný den, Pavlína

    OdpovědětVymazat
  2. No to je pokladůůůůů! To se bude šít samo :-)) Taky ráda hraboším, ale nemám kde :-(
    Ať je u tebe pohodička a na šití náladička :-)
    evice

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Alenko, je to krasne mit takove vzpominky z detstvi. Poklad je to uzasny a ty, jak pises ho urcite patricne zuzitkujes, o tom nepochybuji! Preji vam nadherny vikend, at vam dal slunicko sviti a hlavne at jste zdravi.Pa,pa, monika...

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ráda jak tyhle věci voní a ten pocit na konci prstů,když se člověk prohrabuje horou knoflíků.Každý knoflíček ustřižený od prádla, jak to naše babičky dělávali,má svůj malý neviditelný příběh...Láskyplné dny Mokopa

    OdpovědětVymazat
  5. Pavlínko,moje maminka má také tyhle poklady v krabičkách od starých čajů a sýrů a všehomožného!Nádherné vzpomínky:)))
    Evičko,přijeď a půjdeme se prohrabat k mé babičce na půdu,tam bude pokladů :)))a u maminky je také ještě co vybírat,zvu tě :))
    Moničko,jjj, dětství jsem měla v tomto směru překrásné. A tys také krásně ušila deku!! Je úžasná.
    Mokopko, ano, ta vůně, ty vzpomínky a ....., koukala jsem i na cenovky!A já sama od věcí také ustřihuji knoflíčky!V sekáči se dají koupit hotové poklady.
    Přeji všem nádhernou neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, to jsou super poklady... Teď dostanu šicí stroj a pak začnou boje blbečka, co si při přišívání knoflíku přišije k rukávu kus nohy s technikou :-) Ale moc moc se těším, a takovéto věci mně jen popohánějí, aby už ten strojek byl doma, a dalo se začít.... Díky!

    OdpovědětVymazat

Slovíčka od srdíčka