pondělí 31. ledna 2011

Je mi smutno...


nějak mi chybí stále to sluníčko, tady na Ostravsku a Karvinsku je denně šílená inverze.Ráno se budíme do mlhy, když výjdeme ven, okamžitě cítím,jak mě bolí na prsou a kašlu. Měsíc se nemůžu dostat z nachlazení, to už jsem zkusila kde co! NO, snad s jarem příjde i zlepšení.
Ušila jsem trošku toho jarního a také andělku ke kulatinám paní učitelce do školky Verunky, jen nevím, zda se ta suknička hodí k tomu kvítečku. Co myslíte? Budu vděčná za vaše názory a nápady.
V kuchyni mám na stole malinkaté jaro, krokusky měly být bílé, jsou fialové, ale i tak jsou krásné!!
Mějte nádherné dny.

15 komentářů:

  1. Ajkaaa nebud smutna....skus na to nachaldenie vyskusat kupel ... daj si do neho sacok sodabikarbony (dufam, ze aj po cesky sa to tak vola) a pol litra jablkoveho octu....sadni do vane a minimalne 20 min tam sed...mozno to vyznie divne ale pomaha...je to taky "babsky" recept. alebo si sprav zazvorovi cajik. das zovriet asi tak liter vody, do ktorej das tri - pat klincekov (co sa davaju do vareneho vinka)
    ked voda zacne vriet tak das do nej postruhany cerstvy zazvor aby ho bolo na dve polievkove lyzice moze byt aj viac, postruhane dva struciky cesnaku a nechas prist do varu. Ale nenechas ho varit. Ako zovrie tak ho vypnes a nechas ho dovtedy v hrnci kym nesadne na dno a hore nebude len cisty vyvar. Potom odoberies do hrncekov (salok) osladis medom, dochutis citronom a vypijes min. 3dcl. Ked budes chciet zase cajik tak presne ten obsah vody dolejes co si odobrala, takze ak minies cely liter tak dolejes do hnrca liter a dovedies do varu a uz teraz nechas trosku povarit - takto to urobis 3 x ale vzdy nechas vodu dlhsie varit kym sa uplne nevyvari a potom urobis novu davku... vyskusaj...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ajko,
    musíme vydržet do jara!!!
    Ale je fakt, že sluníčko svítí strašně málo!!!
    Snad bude líp :o)))
    Andělka, ptáčkové a kytičky jsou moc pěkné.
    A teď v tomhle období jsou hezké barvy veselé,
    ptáčkové a kytičky jsou krásně jarní a k andělce bych asi udělala kytičku bílou, šlo by to ke křídlům a všila bych ji , jako, že ji drží oběma rukama...
    A jaro na stolku je krásné!!!
    Hezký den
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Ajko, nesmutni, máš krásný tvoření, myslím, že se látky k sobě hodí moc dobře...i když fotka by mohla být větší :-)) Jsi jak manufaktura, tolik toho stíháš, obdivuji, klaním se ti a posílám vám všem trochu sluníčka a ať už je jen líp!

    OdpovědětVymazat
  4. Ajinko,
    řekla bych , že hodí obojí má stejně barevný podklad :-) Jediné, co mně napadá je před inverzí někam ujet, ale u nás to není o mnoho lepší, jsme v dolíku u Labe.
    Krásný den

    Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Alenko, to mě mrzí, že stůněš! Ono by to asi chtělo čistší vzduch, ale pokud si nezkoušela, doporučuji zázvor (postouhat asi lžičku čerstvého, zalít horkou vodou, citron, med). Andělka je nádherná (i ostatní šití), chtěla bych být paní učitelkou :o)
    Moc tě zdravím a přeji hodně sluníčka.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ajko, andělka je krásná, pěkně sladěná a paní učitelka určitě bude mít ohromnou radost :-) Moc vám všem tam na severu přeju, aby už konečně jaro přišlo a zlepšilo se ovzduší...

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moje milé za rady, kupuji si pořád čaj zázvor,med a citron od Grešika, vždy pomáhá, momentálně ale nic! Takže zítra zaběhnu do obchodu a koupím čerstvý zázvor a vyzkouším vaše skvělé rady a Zuzi,tu koupel také zkusím. Děkuji ještě jednou všem moc, opravdu to nachlazení nechce ven a já už jsem z něj unavená!
    Jaruško, děkuji za radu šitíčka, tu kytičku nějakou zkusím.
    Krásné dny.Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Ajka, krásne dielka, krásna jarná atmoška, vidím, že sa snažíš psychicky ovplyvnit chorobu. Aj my podobne... Lekarka nam odporucala, vela vetrat, vela tekutin a nebat sa prehanat to aj s vitaminom C. Telu neublizi ani v mega davkach, nepotrebny zvysok sa vyluci a pomaha. Vydrzat:) Posielam energiu, a virtualne objatie:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  9. Andělka je přenádherná, chtěla bych být paní učitelka :-)Na splín zkuste nějaké éterické olejíčky, nejlépe citrusové - mandarinka, pomeranč, citron, bergamot... A na dýchací potíže do aromalampičky 3 kapky eukalyptu, 3 kapky tea tree a 3 levandule - bude se lépe dýchat a vyčistí se i vzduch od bacilů a podobných neplech. Tak držím palečky, ať je lépe :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ajko, jsem kousek od německých hranic ze Šumavy. Máme čistý sních na zahradě, ale sluníčko není, to je o pár km výše. Když smutním vytáhnu staré kufry s pokladama(staré krajky, odstřišky, zbytky kůže, atd.). Plánuji s tužkou a papírem co z toho vyrobím. Určitě nás čeká jaro, moc si to přeji i za ostatní lidičky, kterým též chybí sluníčko. I když není moc dobře, podívej se kolem sebe a určitě se něco najde co stojí za úsměv.
    Když mi bolí člověk, tak si vařím zázvorový čaj s medem. Nastrouhám zázvor na jemno, zaleji horkou vodou a nechám chvilku odstát a pak přidám med a ještě tam vymačkám 1/2citronu.
    Zdravím a hodně zdravíčka.

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím ,otevřu blog a tady je mi smutno!To nesmí dvě malé holčičky musí mít veselou mamku tak honem, honem do tvoření ahoj DAJA_DUHA

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky Aji, nebuď smutná.. ráda bych Ti sluníčko poslala, ale ani u nás už se hoodně dlouho neukázalo, je tu stále šedivo, tkže také zasedám ke stroji a šiju.. A Tvoje šitíčko je suprové, Andělka je krásná, paní učitelce se bude určitě líbit.. A co poradit na to nachlazení? jistě jsi už vyzkoušela zázvor apod.. mě pomáhá zapálit v aromalampě vincentku, a mít v místnosti v misce cibuli .. a pak už jen vydržet do jara, snaad už brzo přijde, také se nemohu dočkat..
    zdravím. Katka

    OdpovědětVymazat
  13. Nebuď smutná, na Hromnice o hodinu více... řekla bych, že už je to znát, je déle vidět. Paní učitelka musela mít radost viď? Andělka je pěkná!
    Verunce všechno nejlepší k svátku, hlavně zdravíčko ať ji neopuští! Mějte hezký den!
    evice

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji děkuji děkuji!!! Jsem ráda, že vás mám!! A paní učitelka byla moc nadšená a celou mě zúlíbala hihi....:)))

    OdpovědětVymazat

Slovíčka od srdíčka