sobota 4. června 2011

Komu se nelení...

 
 
  
 
 
tomu se zelení. A nám to na zahrádce roste a zelená se nádherně.
Na farmářském trhu jsem si koupila bílou levanduli, moc jsem se na ní těšila, až vykvete. K mému velkému překvapení, levandule je modrá :((( Chjo, to mě tak mrzí a budu muset zapátrat někde jinde znovu.
Hrášek nakvétá, ředkvičky, mrkvička roste, petržel a pastýňák se rýsují, pórek letos nevylezl, jen pár fousků, ale už jsem koupila nový a ještě minulý týden zasela, rajčátkám už se klubou hlavičky, kopr je krásně hustý, cibule, celér. Sbíráme první jahůdky.  
V přední části zahrady jsem si zasela do kompostu dýně, už také krásně lezou ven. Oxalys mi dělá velkou radost, jak nakvétá a zhoustnul oproti loňskému roku.
V lese pokácely stromy a nechali po sobě hotovou spoušť, ale já tam aspoň trošku vysbírala kúru ze stromů a osadila jí netřesky. 
Příroda je úžasná, květinky i rostlinky jsou překrásné, i úžitkové rostlinky dělají parádu.
Přeji všem krásné sluníčkové dny.
Děkuji všem za návštěvu a komentáře, slovíčka a radosti....

2 komentáře:

  1. Veľmi dobrá nápad s tou kôrou, aj štvorlístky krásne zakvitnuté a tie tvoje vysnívané zapichovátka vám tam krásne vyniknú:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  2. Ajka, vidim, ze mas rada kvetinky a prirodu a krasne si to vsetko opisala. A kolko mas vsetkeho posadeneho. Dnesne zienky nie su velmi za pestovanie v zahradkach, "vsetko" si kupia, preto Ta obdivujem, lebo aj sa rada sprtam v zahrade, nemam svoju, ale u mamy som pred casom sadila a tak som sa vytesovala z kazdej novej rastlinky, preto sa tesim s Tebou
    krasne leto
    Emily

    OdpovědětVymazat

Slovíčka od srdíčka