čtvrtek 29. března 2012

Velikonoční

Po dlouhých dvou týdnech nemocí jsem se postavila na nohy a díky mé kamarádce Peťce: http://countryhomeenddecoration.blogspot.com/, která mi poslala nádherná vajíčka, jsem se rozhodla, že letos tedy Velikonoční výzdoba bude. Od sousedky kamarádky jsem dostala nádherné větvičky kroucené vrby a tak spousty větví šla na venkovní dekoraci a pár jich zůstalo doma. Peťka mě překvapila nejen krásnými vajíčky, ale hlavně ptáčky, které jsem obdivovala všude po netu a ona mi je poslala. Petruško, moc ti děkuji za vše, jsi šikulka převeliká a srdíčko máš na pravém místečku. 
Vyzkoušela jsem upéct i beránka, ale příště musím více těsta, nemá ouška.
Přeji všem krásné dny, hlavně prožité ve zdraví.

čtvrtek 15. března 2012

Dnes jsem si splnila svou touhu. Moc ráda vzpomínám na svého dědečka a tak jsem si dokoupila ovečku. Ke slepičce moc hezky jde a já mám velkou radost. Vyrůstala jsem na vesnici, a tak tohle je takové vzpomínkové. 
K první podložce přibyla i druhá :)), hihi, dětičky si pohrály chvíli samy, k hraní s panenkami mě nechtějí. :))

Přeji překrásné dny, moc děkuji za rady k podložce a řezáku i za upozornění na pravítko. Chvíli to musím zpracovat ve své hlavě a pak se uvidí. Děkuji moc.

středa 14. března 2012

Drážďanský talíř 2.

Děkuji moc za každou vaší návštěvu a komentáře, jsem za vás moc ráda, jste mi inspirací a takový hnacím motorem. Už několikátý den u nás prší, záhony jsou promáčené, děti stůňou a já už z toho trošku blbnu. Tak jsem se dnes pustila do prostírky, tentokrát jsem si poradila a udělala malou šablonu. Ještě tam mám spoustu much, ale už zase napříště vím, jak a co vypilovat.
Přeji překrásný den.

úterý 13. března 2012

Můj počin

Včera jsem se pustila do nového výtvoru. 
Moc se mi líbil Drážďanský talíř od Belletky, ale bohužel novou Marínu nemám. 
A tak jsem požádala o pomoc šikovnou Mimósku Míšu http://mi-mo-ska.blogspot.com/ . Ta mi poslala odkaz na anglický web http://sewmamasew.com/blog2/2010/04/dresden-plate-block-sew-along , kde má šikulka krásně nafocený postup. Myslela jsem, že bude trošku menší a budu mít prostírky na stůl. Nicméně je z toho polštář a už je zabydlený s ostastními. Musím proštudovat, jak změnit míry, abych docílila menšího počtu výřezů a tím i menší rozměr :)) (jak říká Míša: vyčmanit :)) ).
Smekám před všemi patchworkářkami, protože tyhle věcičky jsou náročné na přesnost. Už vím, co si budu přát na Vánoce, určitě to bude podložka na patchwork a řezátko :)).
Krásný týden všem.

pondělí 12. března 2012


U Helenky: http://helenshomehelensworld.blogspot.com/ jsem se zúčastnila Jarní výměny. Já ušila ovečku, nějaké ptáčky a kytičky pro Spetulku: http://pucikov.blog.cz/. Peťku, znám už pár let, protože jsme se coby internetové přítelkyně scházely na diskuzi, která už dnes není. Měla jsem velkou radost, že moje věcičky šly k ní, ale i komukoli jinému bych radost ráda udělala :)). 
Já dostala od Šárky: http://cetiia.blogspot.com/ dnes překvapení. Nádherné šité věcičky, v barvičkách zrovna na jaro. Šárinko, děkuji moc moc, věci jsou překrásné a srdíčko plněné levandulí a pohankou určitě využiji. Patchworkové vajíčko mi bude inspirací, letos bych je ráda vyzkoušela :)). Krásný týden, u nás je dnes upršený.

pátek 9. března 2012

První malování...

Před Vánoci jsem brouzdala jen tak na MMB. Verča prošla kolem a zahlédla tričko pomalované postavičkou z Monster High, moc jej chtěla. Nu což, tričko jsem jí tenkrát objednala a naježila. 
Dlouhou dobu jsem přemýšlela, že by se dalo namalovat na tričko přeci cokoli, postupně jsem nakoupila gelfix na textil, je výborný nerozpíjí se, pak barvičky na textil, voskovky na textil (ale ty nejsou až tak dobré), nakonec jsem sehnala i trička.Neměli bílá, takže jsou barevná a zjistila jsem, že na nich tolik nevyniknou barvy, ale i tak myslím, že se mi mé nové hraní vyplatilo. Tu tmavou panenku si z větší části vybarvila Verča sama. Já pak už jen obtáhla znovu kontury, které se barvami zapatlaly. Výsledek je ... samy posuďte :))
Krásný víkend.
Miluji staré špulky. A dostala jsem čtyři krásné špulky i s nitěmi od paní sousedky. Prostě jsme jen tak povídaly a ona vytáhla tyhle krásky a už byly moje :))jupííí. 
Některé staré špulečky od mé maminky jsem si oblékla do krajek. 
Přeji krásný víkend, snad slunný. 

Pletená vesta

Před dlouhou dobou mi přišlo překvapení. Překvapení od mé kamarádky Daninky, moc mě potěšila, protože se mi vestička túze líbí, barevně i vzorečkem, prostě je celá dokonalá :)) Daninko, děkuji moc moc.

neděle 4. března 2012

Věneček

...nějak mám dnes den bez fantazie, chtěla jsem jednoduchý a prostý věneček.
Přeji krásný zbytek neděle, my dnes byly skoro celý den venku, bylo opravdu kouzelně.

sobota 3. března 2012

Medvídek

od Belletky, v plánu byl od vydání Mariny. Tedy já blázen... vybrala jsem si manžestr a už nikdy více! Mám celé prstíky rozpíchané, bolavé, otlačené, dvoudenní práce... Odměnou jsou mi ale mé dvě děvčátka, radost je veliká, ačkoli o jednoho se hádají, takže možná přibude i druhý. Střih jsem si zmenšila, že medvídek bude menší :)) hihi, i tak je obří.
Přeji překrásný zbytek víkendu, u nás svítí sluníčko a já od rána střidavě lítám mezi domovem a zahrádkou. Kousek úklidu je hotovo, tak snad.... ale musím říct, že vše je promáčené a mé boty vypadaly, jak to nazvat...:((

čtvrtek 1. března 2012

Zajíček

Abyste viděly, že mé šití není zas až tak jednoduché :))hihi. Mám nyní stroj rozložený v kuchyni, tam se se mnou učí Verunka, takže když kompletuji nějaké to šití, ona čte. Mám to zdokumentováno :)). 
Postupně učím Verunku také šit, momentálně se naučila navlékat jehlu, zašít dírky u šitých věcí. Uvidím, kdy jí pustím za stroj, ale bojím se, aby tam nestrčila své malinkaté prstíky a nezašila si je tam. To by nás tatínek asi nepochválil.
Šila jsem zajíčka na přání, pro úžasnou Peťku. Musím se přiznat, že tak malinkaté gaťata a vůbec všechno jsem ještě nešila. Ale.... našla jsem super trik, jak obrátit malinkaté části šitíčka. Pro srovnání jsem zajíčka vyfotila s maileg zaječí slečnou.
Děkuji za návštěvy a komentáře, přiznám se, že jsem nějak neměla čas odpovídat jednotlivě, ačkoli se to sluší. Polepším se. Krásný zbytek týdne.
Minulý týden mi přišel ještě jeden balíček, je to od Věrušky:  http://vera-alex.blogspot.com/ . Jsou to překrásné háčkované kousky. Dečka už je u holčiček v pokojíčku a ze čtverečků zatím zamýšlím polštářek. Věruško, děkuji ti natisícíkrát!!!